lördag 21 augusti 2010

Äggdonation i Sverige

Fertilitetsbehandling med donerade äggceller kan göras på kvinnor som inte har några medicinska hinder för graviditet och förlossning. Behandling med donerade äggceller kan bli aktuell till exempel av följande medicinska skäl: för tidigt klimakterium, medfödd anatomisk eller funktionell störning i äggstockarna, vissa ärftliga sjukdomar, upprepade tidiga missfall eller resultatlösa fertilitetsbehandlingar med egna äggceller.

Fertilitetsbehandlingar med donerade ägg har gett mycket goda resultat. Donerade äggceller gör en graviditet och att ett barn föds möjligt i många familjer där det inte längre är möjligt med egna äggceller.

En egen donator med yttre egenskaper som hår- och ögonfärg samt kroppsbyggnad som liknar mottagarens väljs ut. Äggdonationsprogram bygger inte på att dela på äggcellerna, utan mottagen får alla ägg som hennes utvalda donator producerar under en behandling. Antalet äggceller varierar enligt donatorns svar på stimuleringen. De donerade äggcellerna befruktas med makens sperma.


Hitta din donator på www.donor.se

http://arbetarbladet.se/nyheter/inrikes/1.2331710-agg-och-spermier-pa-natet

http://www.expressen.se/halsa/1.2136141/kopa-agg-och-spermier-pa-natet

http://www.vk.se/Article.jsp?article=377010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar