lördag 21 augusti 2010

Regnbågsfamiljer - hitta din donator på donor.se

Svenska par, ensamstående kvinnor och lesbiska kan få behandling på de utländska klinikerna. Många söker sig utomlands då köerna i Sverige är för långa, då man redan använt sig av sina tilldelade försök, är ensamstående eller uppnått för hög ålder för att få behandling i Sverige. Man söker hjälp med äggdonationsbehandling, spermieinsemination (både make- och donatorsperma) men även för IVF-behandling.
 
De länder som är mest välbesökta är Finland, Danmark, Lettland, Ryssland. Men det finns även bra kliniker ute i övriga Europa.

Man väljer land beroende på vilken behandling man är i behov av. Ensamstående som behöver insemination med donerad sperma vänder sig oftast till Danmark och Finland medan äggdonation ofta görs i Finland, Lettland och Ryssland. Priset kan variera och är oftast något lägre i Lettland och Ryssland men i Ryssland krävs visum vilket kan göra det lite mer komplicerat. Det finns även kliniker i övriga Europa som i exempelvis i Spanien, Grekland, Cypern och Italien.

Barn via surrogatmoder är möjligt i vissa länder som bl.a Ryssland, Grekland, Cypern. I England är det också tillåtet men behandlingen är enbart tillåten för den som är engelsk medborgare. Det är också möjligt i Indien, vissa länder i Afrika och i en del stater i USA.

http://op.se/ettan/inrikes/1.2331706-agg-och-spermier-pa-natet

http://www.kuriren.nu/nyheter/senastenytt/artikel.aspx?articleid=5536178

http://www.nyhetsbyran.se/lista_cat.php?newscat=Inrikes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar